Steden en eilanden

Thailand: steden en eilanden

Bangkok: het middelpunt in Thailand

Bangkok (de officiële naam is Krung Thep) is de hoofdstad en tevens het bruisende hart van Thailand. Deze ‘stad der Engelen’ telt ongeveer 12 miljoen inwoners. In het centrum ligt het plein Sanam Luang, waar veel lokale producten worden verkocht. De stad kent torenhoge gebouwen, maar ook veel rijkelijk versierde tempels en andere waardevolle

Grand Palace Bangkok Thailand

Grand Palace in Bangkok

bezienswaardigheden, zoals de Grand Palace.

Vreselijke omstandigheden in de Bangkwang Prison

In Bangkok ligt ook de Bangkwang Prison (ook wel bekend als ‘Bangkok Hilton’ of ‘Big Tiger’), één van de meest beruchte gevangenissen ter wereld waar mensen vastzitten vanwege bijvoorbeeld drugssmokkel, dat in Thailand overigens als erger wordt ervaren dan moord. In deze gevangenis zitten uitsluitend mensen vast die veroordeeld zijn voor een gevangenisstraf van 25 jaar of langer of tot de doodstraf. De gevangenen leven vaak in vreselijke omstandigheden, waarbij ze van dag tot dag moeten overleven. Een overbevolkte gevangenis, dagelijkse moorden en een zeer slechte hygiëne zijn factoren die daaraan bijdragen.

 

Bangkok Thailand

Bangkok Thailand

Voorbeelden van andere, minder grote steden zijn Hat Yai, Pattaya, Chiang Mai en Chiang Rai.

Thaise eilanden

De bekendste eilanden zijn Phuket, Koh Samui, Koh Phi Phi, Koh Phangan, Koh Tao en Koh Chang.

Phuket

Phuket

Parelwitte stranden en veel hotels op Phuket

Phuket is een tropisch eiland voor de zuidwestkust van Thailand en komt superlatieven tekort om te omschrijven. Dit eiland wordt geheel terecht de ‘parel van het zuiden’ genoemd! Parelwitte stranden sieren hier de kusten en er is een ruime keuze aan hotels. Het is dan ook niet erg verwonderlijk dat Phuket veel door toeristen wordt bezocht.

Koh Samui: schitterend eiland

Koh Samui ligt voor de oostkust van Thailand, in de Golf van Thailand. Ook hier weer zijn er witte stranden in overvloed, gecombineerd met een reeks kokospalmen. Populaire stranden zijn onder andere in Chaweng in het noordoosten en Lamai Beach, dat ongeveer 10 kilomter van Chaweng vandaan ligt.

Koh Samui

Op Koh Samui zijn enkele prachtige bezienswaardigheden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thailand geografie | Klimaat in Thailand | Natuur in Thailand | De Thaise cultuurToerisme in Thailand