Cultuur

Thailand: een fascinerende cultuur

De Thaise cultuur is ronduit indrukwekkend en fascinerend tegelijk.

Talrijke Thaise tempels

Verspreid in het land zijn naar schatting ongeveer 40.000 tempels te vinden. Ze zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de cultuur en religie. Een voorbeeld van een bekende tempel is Wat Pho, die

Grootste tempel van Thailand

De tempel Wat Pho

zijn bekendheid grotendeels te danken heeft aan het feit dat het de grootste tempel van Thailand is en vanwege het feit dat de tempel een enorm liggend Boeddha beeld onder zijn hoede heeft. Deze boeddha is 46 meter lang en liefst 15 meter hoog! Een andere bekende tempel is Wat Arun, vernoemd naar de Indiase God van de dageraad. Ten slotte is ook de tempel Wat Phra Kaew populair vanwege het feit dat het te boek staat als de meest heilige Boeddhistische tempel in Thailand.

 

Boeddhisme de overheersende religie

In Thailand is het Boeddhisme de dominante religie. Zij geloven dan ook in Karma. Andere religies naast het Boeddhisme zijn Islam, het Christendom en het Hindoeïsme.

Thailand: het land van de glimlach

Niet voor niets is de letterlijke vertaling van Thailand ‘vrij land’: Gastvrijheid is verstrengeld in de Thaise cultuur en de Thai zullen toeristen dan ook met open armen ontvangen. Het land staat niet voor

Tempel in Thailand

De tempel Wat Arun

niets bekend als het ‘land van de glimlach’. Verder zijn ze zeer respectvol, netjes en verzorgd. De cultuur wordt gekenmerkt door vriendelijkheid voor elkaar, inclusief voor toeristen, en er heerst er een diep respect voor oudere mensen. Ten slotte kijken de Thai zeer op tegen het koningshuis; ze hebben veel respect hiervoor. Het komt maar zelden voor dat Thai zich negatief uiten naar het koningshuis, niet in de laatste plaats vanwege de zware straffen hierop.

 

Wai: de Thaise begroeting

Voeten worden gezien als het lichaamsdeel met het minste aanzien, het hoofd het lichaamsdeel met het meeste aanzien. De begroeting gebeurt op een speciale manier, genaamd de ‘Wai’: met de handen drukt tegen elkaar drukkend en de vingers naar boven wijzend maakt men een buiging naar de persoon die men wil begroeten. Er geldt hier: hoe hoger de handen, hoe hoger het respect voor degene die gegroet wordt.

 

Thailand geografie | Klimaat in Thailand | Natuur in Thailand | Steden en eilanden in Thailand | Toerisme in Thailand